Слабосолоний оселедець доволі популярна закуска й інгредієнт для приготування салатів та інших страв. Однак важливо знати, як правильно обирати рибку, щоб не зіпсувати вечерю та не витратити гроші марно.

Про це пише Shuba.

Дивіться на спинку та ніс: як в магазині обрати смачного оселедця з ікрою

Дивіться на спинку та ніс: як в магазині обрати смачного оселедця з ікрою

Обираючи оселедець у магазині, краще брати рибину невеликого розміру, адже чим білье вона - тим більше в ній шкідливих речовин.

Якщо ви "полюєте" за ікрою оселедця, то варто запам'ятати, що у самців ніс більш вузький і витягнутий, у самок він кругліший і помітно коротший.

Дивіться на спинку та ніс: як в магазині обрати смачного оселедця з ікрою

Також варто знати, що у жіночих особин рівна спина, а черевце щільне та трохи провисає - це означає, що у ньому ікра.

Багатьох відлякують невеликі ушкодження на шкірі оселедця.

Однак якщо шкірка трохи відійшла від філе, це означає, що риба не зіпсована, вона просто - жирна.

Дивіться на спинку та ніс: як в магазині обрати смачного оселедця з ікрою

У оселедця який довго пролежав на прилавку специфічний запах і колір та каламутні очі.

У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а спинка має бути пружною.

Дивіться на спинку та ніс: як в магазині обрати смачного оселедця з ікрою

Якщо боїтеся купити пересолиного оселедця, то він буде навпомацки набагато щільніше, ніж зазвичай, а його хвіст часто буває дефомованим, тож краще уникайте таких варіантів.

Рибка також не має бути червоною, бо це говорить, що вона погано просолена.

Джерело