Курка не безпідставно вважається безпрограшним варіантом як на вечерю, так і на святковий стіл. Та її легко зіпсувати, якщо перетримати в духовці або дістати напівсиру. 

Існують три найпростіші правила, завдяки яким ви завжди будете впевнені, що ваша страва з курки вийде ідеальною. А шансів зіпсувати курку не залишиться. 

Три головні правила приготування курки

1. Курка має бути допечена

Три головні правила приготування курки: шансів зіпсувати м'ясо не залишиться

За цим потрібно слідкувати у будь-якому випадку, чи то приготування м'яса птиці на сковороді або при запіканні. У першому варіанті не намагайтесь довести курку до готовності. Спершу обсмажте до золотистої скоринки, а далі переставте її в духовку. Завдяки цьому у вас буде дійсно ідеальна скоринка та ніжне м’ясо зі збереженою текстурою та соковитістю.

Три головні правила приготування курки: шансів зіпсувати м'ясо не залишиться

2. Проколюйте м'ясо

При маринуванні птиці, щоб додати їй букет смаків із приправ та прянощів, варто врахувати один важливий нюанс. Маринад не просочить цілісний шмат м'яса. То ж щоб процес пішов ефективніше, м'ясо потрібно проколоти в декількох місцях. 

3. Використання фольги

Без фольги готувати курку можна, але з нею страва вийде набагато краще. Фольгу без сумніву можна вважати гарантією соковитої та ароматної страви. Прикрийте нею м'ясо під час запікання. А за 15 хвилин до готовності можна зняти її, щоб скоринка встигла схопитись.

Три головні правила приготування курки: шансів зіпсувати м'ясо не залишиться

Джерело