На Черкащині зафіксували черговий випадок отруєння дикорослими грибами: подружжя із Золотоніщини шпиталізували після того, як вони поїли глив. Про це Суспільному повідомив керівник Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Володимир Папач.
За словами Володимира Папача, подружжя — із села Першотравневе Іркліївської територіальної громади:
"Ввечері вони їли відварені й посмажені гливи, які назбирали у лісосмузі біля села. Перші симптоми отруєння — слабкість, нудота, багаторазова блювота, біль у животі, запаморочення, діарея — з’явились уже за годину після вживання грибів".
Чоловік та жінка викликали швидку, яка забрала їх до Чорнобаївської багатопрофільної лікарні. Вони були в стані середньої важкості, наразі лікуються.
Що відомо За статистикою понад 95% випадків інтоксикації грибами – результат помилки збирачів грибів, які плутають отруйні види з їстівними. Водночас отруїтися можна навіть їстівними грибами, які не пройшли належної термічної обробки або ж виросли на забруднених територіях чи поблизу трас, розповіла речниця центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф області Ірина Назарок.Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України
Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України
Читайте також Грибний сезон під час війни: як відбувається "тихе полювання" у черкаських лісах Їли гриби: на Черкащині за добу троє людей потрапили до лікарні, серед них 5-річна дитина Назбирали у лісі: на Черкащині мати з 15-річною донькою отруїлися грибами Джерело