На прикладі Львівської області українці можуть дізнатися про те, як йдуть справи в різних регіонах. Справа в тому, що населення Львівщини споживає менше риби, цукру, олії та хліба, натомість їсть більше овочів, плодів, ягід та винограду, картоплі, а також м'яса та м'ясних продуктів, молока та молочних продуктів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з львівських видань.

Нагадаємо, що в суботу, 16 жовтня відзначають Всесвітній день продовольства. Домогосподарства Львівщини у 2020 році на продукти харчування в середньому витрачали половину своїх грошових витрат (51%). Про це повідомило Головне управління статистики у Львівській області.

Ніякої риби і масла - одна зелень: зліт цін сильно вдарив по раціону українців, головні цифри

У 2020 році в порівнянні з 2010 роком на душу населення найбільше зросло споживання овочів і баштанних продовольчих культур (на 45%), плодів, ягід і винограду – на 29%, картоплі – на 17%, м'яса і м'ясних продуктів – на 16%, молока і молочних продуктів – на 7%. 

Ніякої риби і масла - одна зелень: зліт цін сильно вдарив по раціону українців, головні цифри

Зменшилося споживання риби та рибних продуктів – на 15%, цукру – на 14%, олії – на 13%, хлібних продуктів – на 11%. Львівська область серед регіонів України посіла друге місце за споживанням овочів, третє місце – за споживанням картоплі, п'яте місце – молока та молочних продуктів.

У сільському господарстві в 2020 році в розрахунку на душу населення вироблено 642 кг зернових і зернобобових культур, 639 кг картоплі, 322 кг овочевих культур, 56 кг плодових і ягідних культур, 52 кг м'яса, 184 кг молока, 231 шт яєць.

За обсягом виробництва овочевих культур Львівська область посіла друге місце серед регіонів України за обсягом виробництва картоплі-третє місце, плодових і ягідних культур, а також сої – четверте місце і восьме місце – за обсягом виробництва молока.

Джерело